Hlavní obsah

Policistům se rozpadají boty

– Praha

Ministerstvo vnitra bude zřejmě prověřovat zakázku na boty pro policisty za 72 miliónů korun. Obuv má být podle tvrzení policistů z terénu nekvalitní. Boty a ponožky se jim na nohou rozpadají. Vedení policie na problém upozornil šéf odborářů Milan Štěpánek.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Dodávku tří typů bot obstarala soukromá firma za 72 milionů korun. Výrobky firmy údajně nevyhovují zadání. Uvnitř boty má být například kožený materiál, je tam ale látka. Podle posudku nelze boty použít na delší nošení a jejich používání může vést ke zdravotním problémům.

Z ceny bot lze usuzovat, že odlišnosti od zadání jsou úmyslné kvůli snížení ceny konečného výrobku. Jedná se prý o nedodržení zadávací podmínky.

Zakázkou z roku 2012 se bude podle náměstka vnitra pro vnitřní bezpečnost Jana Sixty ministerstvo zabývat a podle Štěpánka bude "pátrat po konkrétní osobě, která to způsobila".

Boty jsou podle Štěpánka začátek a další prověrku čeká zbytek výstroje, jako jsou bundy a další oblečení.

Podle veřejně dostupných informací vnitra o zakázkách objednalo ministerstvo loni 6000 letních, 3000 zimních a 18 tisíc polních bot. Letos má firma dodat 4000 letních, 8000 zimních a 6000 polních bot a příští rok 4000 letních, 8000 zimních a 6000 kusů polní obuvi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám