Hlavní obsah

Bakala je nový Viktor Kožený, nebral si servítky Zeman

– Klatovy
Právo, Jan Švábek

Prezident Miloš Zeman se ve čtvrtek při své návštěvě Plzeňského kraje tvrdě pustil do podnikatele Zdeňka Bakaly a do bývalého ministra životního prostředí Martina Bursíka.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman.

Článek

„Řeknu vám něco, co jsem ještě nikdy neřekl,“ nalákal zaplněné klatovské náměstí Zeman s tím, že už se těší na trestní oznámení od pana Bakaly.

„Pan Bakala vykazoval neexistující zásoby uhlí. Dostal za hubičku čtyřicet dva tisíc bytů od OKD. Místo toho, aby je, jak slíbil, prodal nájemníkům za výhodnou cenu, svůj slib nedodržel. Pan Bakala je nový Viktor Kožený,“ prohlásil Zeman.

Zeman varoval před zelenými fanatiky

V Klatovech se hlava státu pustila také do exministra životního prostředí Martina Bursíka, který se tvrdě stavěl proti zásahům proti kůrovci v Národním parku Šumava.

„Martin Bursík veřejně prohlásil, cituji, jsem přítelem kůrovce. Toto přátelství se skutečně vyplatilo. Kůrovec už dnes sežral polovinu Šumavy a z oschlých lesů se odstěhoval jak tetřev hlušec, tak datlík tříprstý,“ řekl Zeman.

Podle Zemana jsou Klatovy branou Šumavy a Klatované jejími strážci, kteří mají bránit vetřelcům. „Chtěl bych vás proto varovat před zelenými fanatiky, kteří ani nevědí, co to je biomasa. O to hůř ale dokážou ničit naše hospodářství a lesy. Spojme se v boji proti těmto fanatikům,“ pokračoval na náměstí Zeman a od místních se dočkal potlesku.

Odsoudil také aktivisty, kteří brání výstavbě dálnic nebo výstavbě atomových elektráren. „Kamióny jezdí po okreskách a čoudí v serpentinách desetkrát víc, než by čoudily na dálnicích.“

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám