Hlavní obsah

V týdnu vystoupají teploty přes 20 stupňů, o víkendu bude více deště

Novinky, ras

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Slunce a teploty kolem dvaceti stupňů slibují meteorologové pro nadcházející dny. Z Německa totiž postupuje do Česka tlaková výše a za ní bude do střední Evropy proudit teplý vzduch. Jeho příliv ale ve středu ukončí studená fronta. Teplotní zlom, jaký jsme zažili o víkendu, kdy bylo v průměru pouhých šest stupňů, proti normálu 12,5 stupně, nás ale nečeká. Novinkám to v pondělí řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Článek

V pondělí bude oblačno až polojasno, přechodně až zataženo, na severu a severovýchodě ojediněle slabě zaprší. Teploty se konečně začnou zvedat a odpoledne dosáhnou 10 až 15 °C, na jihozápadě až 17 °C, v 1000 m na horách kolem 6 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr o rychlosti 1 až 4 m/s.

V úterý se zase o něco oteplí a ubude mraků. Mělo by být  polojasno až skoro jasno, odpoledne a večer od západu přibývání oblačnosti. Na západě Čech později ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty +4 až 0 °C, místy se objeví přízemní mrazíky. Na horách by mohly teploty klesnout až k mínus šesti. Nejvyšší denní vystoupají až k 21 °C. Foukat bude mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Přízemní mrazíky skončí

Ve středu přijde mírný teplotní skok a přidá se i více přeháněk a bouřek. To by mělo hrát do karet zemědělcům. Pranostika totiž praví: „Když v máji blýská, sedlák si výská“. Bude oblačno až zataženo, od západu na většině území déšť nebo přeháňky, odpoledne bouřky. Noční teploty výrazně vzrostou na 11 až 7 °C. Nejvyšší denní se budou pohybovat okolo osmnácti stupňů. Vát bude mírný jihozápadní vítr 2 až 6 m/s, který v bouřkách přechodně zesílí.

Ve čtvrtek na státní svátek by měly teploty začít stoupat. Má být polojasno až oblačno, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní porostou až ke 20 °C. Vát bude mírný západní vítr 2 až 6 m/s.

V pátek se ráz počasí příliš nezmění. Mělo by být polojasno až oblačno, přechodně až zataženo, místy přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní zase kousek povyskočí, a to až ke 22 °C. Rychlost větru se nezmění. Foukat bude mírný jihozápadní o rychlosti 2 až 6 m/s.

V sobotu a v neděli by relativně teplé počasí mělo vydržet, ale musíme se připravit na více deště. Bude oblačno až zataženo, na většině území přeháňky, místy bouřky. Postupně ubývání oblačnosti a srážky jen ojediněle. Nejnižší noční teploty 11 až 6 °C. Nejvyšší denní 13 až 18 °C, postupně 16 až 20 °C.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám