Hlavní obsah

Hašek povede hejtmany i nadále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jihomoravský hejtman Michal Hašek (ČSSD) bude i nadále stát v čele Asociace krajů ČR. Ve středu jej na dva roky jednomyslně zvolili jeho kolegové. Hašek neměl při volbě protikandidáta.

Foto: Milan Malíček, Právo

Michal Hašek povede Asociaci krajů další dva roky.

Článek

Hašek se minulý týden vzdal funkce poslance a uvedl, že se chce plně věnovat práci hejtmana a v rámci asociace. Zvolením do jejího čela zůstane Haškovi i poradní hlas v rámci stranického předsednictva. Do nejvyšších stranických funkcí na příštím sjezdu kandidovat nechce.

Ve středu hejtmani zamíří na Pražský hrad na pracovní oběd s prezidentem Milošem Zemanem. Jednat mají o spolupráci krajů s vládou a o aktuálních problémech.

„Předpokládáme, že dojde také na vyhodnocení prezidentských návštěv, protože pomalu končí první kolečko návštěv hlavy státu v krajích a po letošních prázdninách se prezident velmi pravděpodobně vydá na druhé kolo návštěv regionů," citovala v úterý ČTK Haška.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám