Hlavní obsah

Zeman zhodnotil Sobotkovu vládu: Přijetí některých norem se vleče

Novinky, Václav Lang
Praha

Prezident Miloš Zeman na sobotním sjezdu odborářů nabádal k sociálnímu dialogu vlády se zástupci zaměstnanců. V tomto směru podle něj kabinet Bohuslava Sobotky učinil vůči Nečasově vládě jisté pokroky, naopak se ale příliš protahuje přijetí některých klíčových norem.

Foto: Dorian Hanuš, Právo

Miloš Zeman na sjezdu ČMKOS

Článek

„Zatím se mi zdá, že jsou tady některá dobrá opatření, například lepší valorizace důchodů nebo porodné na dvě děti,“ vyjmenoval Zeman, kterému ale chybí některé další normy.

„„Na druhé straně mě znepokojuje, že se třeba odkládá zákon o sociálním bydlení, nebo že v mlhách se ztrácí zákon o prokázání původu příjmů a majetku, o kterém přitom všechny strany ve svých volebních kampaních mluvily. Takže vidím tady jak plusy, tak minusy, protože nic není černobílé,“ zhodnotil.

„S Čínou je třeba jednat”

Vyjádřil se také k plánu vlády narovnat vztahy s Čínou a poslat do této země na jednání ministra zahraničí Lubomíra Zaorálka. „S Čínou je třeba jednat. Vždy jsem byl odpůrcem sankcí, protože sankce nikomu neprospěly, pouze vedly k izolaci dané země,“ uvedl.

„Jsem pro co nejvyšší obchodní výměnu včetně výměnu investic a výměnu lidí. Ať jsou to turisté, ať jsou to studenti, ať jsou to podnikatelé. A pokud Zaorálkova i pozdější moje cesta do Číny k tomu přispějí, tím lépe,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám