Hlavní obsah

Jurečka slíbil pěstitelům květin podporu

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Podporu květinářství přislíbil ve čtvrtek při zahájení jarního veletrhu Flora na olomouckém výstavišti ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU- ČSL). Vyslovil přitom přání, aby se celé zahradnictví vrátilo na úroveň, kterou v Česku mělo před rokem 1990.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr zemědělství Marian Jurečka

Článek

„Díky většímu zájmu lidí o květiny, ale také díky dotacím z Programu rozvoje venkova na obnovu skleníků a fóliovníků se daří obor květinářství obnovovat. Ještě před rokem 1990 patřilo zahradnictví spolu s ovocnářstvím a zelinářstvím k oblastem s kvalitní úrovní. Chci, abychom se k této tradici vrátili. Také proto bude podpora z Programu rozvoje venkova pokračovat i v období 2014 až 2020,“ uvedl ministr. Je přesvědčený, že v těchto oborech by se mohla zvýšit zaměstnanost.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Jarní mezinárodní zahradnický veletrh Flora je největší akcí svého druhu v Česku. Zaměřuje se zejména na květiny, ale lidé na něm najdou i další zahradnické výpěstky. Letošní ústřední expozice v centrálním pavilónu A nese název Divotvorná zahrada.

Foto: Miloslav Hradil, Právo

Na jarní veletrh Flora je hlavně přehlídkou květin.

Floru doprovázejí jarní zahradnické trhy a veletrh drobné zahradní mechanizace, pomůcek a potřeb pro zahradníky a zahrádkáře. Celkem se na olomouckém výstavišti představuje bezmála 500 vystavovatelů a prodejců z Česka, Polska, Slovenska, Peru, Nizozemska a Belgie.

Pro návštěvníky je připraven i doprovodný program. K novinkám patří například možnost virtuální prohlídky prostřednictvím webových stránek Výstaviště Flora a zakoupení vstupenky přes web. Výstavní akce potrvají do neděle, a to každý den od 9. do 18. hodin.

Reklama

Výběr článků

Načítám