Hlavní obsah

Zeman zahájil návštěvu Královéhradeckého kraje

Právo,
Hradec Králové

Se zhruba pětiminutovým zpožděním proti původním plánům odstartovala po půl jedenácté dopoledne třídenní návštěva prezidenta Miloše Zemana v Královéhradeckém kraji. Na Pivovarském náměstí před budovou krajského úřadu ho přivítal hejtman Lubomír Franc (ČSSD).

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

První zastávkou prezidenta Miloše Zemana v Královéhradeckém kraji byla návštěva krajského úřadu.

Článek

„Ten drobný deštík nám trochu prodloužil cestu. Ale v Královéhradeckém kraji je krásně, i když prší,“ omluvil drobné zdržení prezident a převzal od hejtmana malý dárek, hůl s písmenem G. „Jak jsem se dozvěděl, písmeno G znamená Gradec,“ dodal Zeman.

Úterý stráví Miloš Zeman v krajském městě, kde ho čeká diskuse se studenty Univerzity Hradec Králové, návštěva katedrály Svatého Ducha i setkání s občany.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Následující den zavítá do firmy Petrof, tradičního hradeckého výrobce klavírů a přesune se na Jičínsko a poté i Náchodsko. Ve čtvrtek, v poslední den své návštěvy hradeckého kraje, zamíří Zeman do Broumova, kde dopoledne navštíví textilku Veba Broumov. Po poledni se sejde s představiteli města, občany a prohlédne si areál Broumovského kláštera.

Jak již dříve uvedlo vedení hejtmanství, kraj přijde prezidentská návštěva zhruba na 300 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám