Hlavní obsah

Na severu Čech sněží. Řidiči s letními gumami mohou mít problémy

Liberec

V Libereckém kraji od rána sněží a silnice mohou klouzat. Hlavní tahy jsou většinou holé a mokré. Na silnicích 10 a 14 ve směru na Harrachov však zůstává na vozovce vrstva rozbředlého sněhu a motoristé by tam měli být zvlášť opatrní. Hlavně ti, kteří už přezuli na letní pneumatiky.

Foto: Vladislav Prouza, Právo

Ilustrační foto

Článek

Teploty v kraji se v úterý ráno pohybovaly jen těsně nad nulou. Žádné vážné problémy však zatím podle policie hlášeny nejsou. Jen v Liberci se srazila dvě osobní auta. Nehoda se však obešla bez zranění, stejně jako střet osobního auta a dodávky v obci Luka na Českolipsku.

V horských oblastech Ústeckého kraje napadlo v noci několik centimetrů sněhu, silnice jsou po ošetření sjízdné. „Vyjeli jsme kolem třetí hodiny ráno, teď už jsou komunikace sjízdné," řekl dispečer správy a údržby silnic. Sníh napadl v Krušných horách především na Teplicku, Mostecku a Ústecku.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Na Prachaticku ledovka

Na Prachaticku dopravu komplikuje ledovka. Vrstvou ledu je pokrytá silnice I/4 Vimperk–Strážný. Stojí tam odstavená auta. Na místo vyjeli silničáři. Kvůli námraze je neprůjezdná také silnice I/39 u Lenory, stala se tam dopravní nehoda. Odklon řídí policie. Informoval o tom mluvčí krajské policie Jiří Matzner.

Od severozápadu na jih Čech proudí chladný a vlhký vzduch. Podle meteorologů bude proměnlivá, převážně velká oblačnost, občas přeháňky, zpočátku nad 400 metrů nad mořem sněhové. Nejvyšší denní teploty šest až devět stupňů, na horách v 1000 metrech jeden stupeň. Povane čerstvý severozápadní vítr s nárazy přes 50 kilometrů v hodině.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám