Hlavní obsah

Zima se nadechuje k poslednímu úderu. Na horách se objeví sníh

Novinky, ras
Praha

Počátkem tohoto týdne k nám ještě bude proudit teplý vzduch od jihozápadu a teploty budou čtyři stupně nad dlouhodobým normálem. V Čechách mezi 17 až 21 °C, na Moravě dokonce 24 °C. Ve středu pronikne do střední Evropy studený a vlhký vzduch od severozápadu a citelně se ochladí. Dlouho to ale nevydrží a od čtvrtka se začne zase oteplovat.

Foto: Profimedia.cz

Východ slunce nad Krkonošemi

Článek

Lidová pranostika „Dubnový sníh už hnojí pole” tak nevyjde. Vločky se sice objeví, ale jen na vrcholcích hor. Určitě se nebude opakovat situace z 11. dubna 2003, kdy v Praze - Ruzyni ležela třícentimetrová vrstva sněhu. Novinkám to v pondělí řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

V úterý by mělo být oblačno, od západu přechodně zataženo s přeháňkami, místy i bouřkami. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 11 až 7 °C. Nejvyšší denní v Čechách 15 až 19 stupňů, na Moravě a ve Slezsku 19 až 23 °C. Vát bude mírný jižní až jihozápadní vítr o rychlosti 2 až 5 m/s, během dne zesílí na čerstvý západní s rychlostí 4 až 8 m/s.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Ve středu má být většinou oblačno, místy přeháňky nebo déšť. Na severu nad 1000 m přechodně srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty spadnou k 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty pak dosáhnou 10 až 14 stupňů. Čekat můžeme čerstvý západní až severozápadní vítr o rychlosti 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Ve čtvrtek pak bude oblačno, místy s přeháňkami nebo deštěm, hlavně na severu a severovýchodě republiky. Noční teploty klesnou k 5 až 1 °C. Nejvyšší denní vystoupají na 11 až 15 stupňů. Vát bude mírný západní až severozápadní vítr rychlostí 3 až 7 m/s, později bude slábnout.

Na pátek meteorologové předpokládají oblačno až polojasno, během dne místy přeháňky nebo déšť. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C. Nejvyšší denní pak 14 až 18 stupňů. Dá se čekat slabý jižní vítr s rychlostí 1 až 4 m/s, postupně se bude měnit na mírný jihozápadní až západní 2 až 6 m/s.

V sobotu a neděli by mělo být oblačno až zataženo, místy déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 6 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 15 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám