Hlavní obsah

Jízdní pás ve směru na Brno byl na dálnici D1 u Jihlavy uzavřen

Jihlava
Aktualizováno

Peklo pro řidiče začalo. Kvůli opravám dálnice D1 byla doprava mezi Jihlavou a Větrným Jeníkovem (112. až 104. kilometr) a mezi Hořicemi a Loktem (75. až 66. kilometr) svedena do jednoho pásu. Auta v něm jezdí ve dvou zúžených pruzích v obou směrech. Levý pruh je široký 2,5 metru a pravý 3,15 metru. Rychlost je v obou pruzích omezena na 80 kilometrů v hodině.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Na dálnici D1 u Jihlavy byla stažena doprava do jednoho jízdního pruhu.

Článek

Na uzavřené polovině dálnice budou dělníci od příštího týdne až do začátku srpna měnit povrch. Mohou se tvořit kolony, policie v úsecích posílila hlídky. Na situaci na D1 podle krajské policejní mluvčí Dany Čírtkové v úseku mezi 104. a 112. kilometrem dohlíží šest policejních hlídek. Pokud vzniknou komplikace, jsou připraveny i hlídky z obvodních oddělení Jihlava a Pelhřimov.

Nájezdy na dálnici D1 ve směru na Brno jsou od Jihlavy i Havlíčkova Brodu uzavřeny. V úsecích před přejezdem ve středním dělícím pásu je rychlost snížena až na 60 kilometrů v hodině. I proto policisté počítají s tím, že v podvečerní dopravní špičce by se v místě mohly tvořit kolony. „Je však také možné, že si řidiči při očekávání možných problémů naplánovali cestu jinak,“ dodala mluvčí.

Další past se chystá na Benešovsku

Na dalším opravovaném úseku D1 mezi obcí Psáře a Šternovem (kilometr 47 až 41) na Benešovsku začnou v pondělí přípravné práce na přechod na stejný režim. Doprava tam bude svedena na polovinu dálnice od 6. dubna.

Kvůli bezpečnosti provozu platí v zúžených částech dálnice režim střídavé jízdy, který má zamezit souběžné jízdě aut v obou pruzích. Řidiči mohou v těchto úsecích jezdit jen tak, aby nejela dvě vozidla vedle sebe. Na bezpečnostní opatření upozorňují dopravní značky, který mohou znát tuzemští řidiči například z Německa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám