Hlavní obsah

Gazdík se rozloučil s předsednictvím STAN, jako nového šéfa doporučil Půtu

Novinky, Václav Lang
Praha

Petr Gazdík v pátek na sněmu Starostů a nezávislých oficiálně oznámil, že již nebude stát o znovuzvolení do čela tohoto hnutí. Jako nového šéfa doporučil libereckého hejtmana Martina Půtu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Lídr TOP 09 ve Zlínském kraji Petr Gazdík

Článek

„Nekandiduji na předsedu, ale rozhodně nechci končit práci s hnutím. Je to dítě, které jsem spolu s vámi zakládal,“ prohlásil Gazdík v projevu.

Zároveň doporučil delegátům sněmu, aby jeho nástupcem zvolili Martina Půtu. „Jako hejtman je logickým vůdcem našeho hnutí,“ vysvětlil.

Sám pak požádal, aby mu delegáti vyslovili důvěru a zvolili jej prvním místopředsedou.

Závěrem Gazdík poděkoval svým spolustraníkům. „Bylo mi ctí předsedat tak ušlechtilé skupině, jako jsou Starostové a nezávislí,“ prohlásil.

Zeman chválil

Gazdíka pochválil také prezident Miloš Zeman, který byl na sněm pozván jako host. Také jemu by se líbil Martin Půta jako nový šéf hnutí.

Ocenil úspěchy Starostů a nezávislých právě v Libereckém kraji. „Obdivoval jsem, že v situaci, kdy proti vám stojí poměrně rozvětvený manažerský aparát, tato strana dokázala v Libereckém kraji nejen vyhrát, ale tento kraj spravovat lépe, než ho spravovaly strany standardní a zatížené korupčními skandály,“ uvedl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám