Hlavní obsah

Do poloviny dubna přibude srážek, teploty porostou jen zvolna

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výhled počasí od 17. března do 13. dubna slibuje podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) teploty i srážkové úhrny, které budou odpovídat dlouhodobým statistikám. Teploty budou postupně narůstat a v polovině dubna by se měly pohybovat kolem 15 stupňů.

Foto: Mike Hutchings, Reuters

Suché období by mělo skončit, deštníky se budou občas hodit

Článek

„Prvý a poslední týden období by měl být teplotně nadprůměrný. Období od 24. března do 6. dubna vychází teplotně průměrné. Průměr maximálních týdenních teplot vzduchu bude na začátku období kolem 11 stupňů Celsia, postupně bude stoupat, na konci období se bude pohybovat kolem 15 stupňů,” uvedli meteorologové.

Minimální teploty se budou pohybovat kolem tří stupňů, přičemž uprostřed popisovaného období mohou být i o něco nižší.

Srážkově nejchudší by měl být příští týden. Ohledně závěru etapy pak zatím není predikce srážek jasná. „Druhý dubnový týden vychází srážkově nadprůměrný nebo podprůměrný, je tam velká neurčitost,” konstatovali meteorologové.

Podle dlouhodobých statistik je průměrná teplota v daném údobí šest stupňů Celsia, srážkový úhrn odpovídá 41 milimetrům.

Reklama

Výběr článků

Načítám