Hlavní obsah

Okamura chce v Praze stavět atypický rodinný dům, úřady mu ho neschválily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Šéf Úsvitu Tomio Okamura se chystá nedaleko pražské Landronky postavit rodinný dům. Stavba se má skládat z několika tubusů různých výšek a průměrů. Podle Stavebního úřadu a komise územního rozvoje však nesplňuje podmínky pro výstavbu v dané lokalitě, uvedl mluvčí Prahy 6 Adam Halmoši.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda hnutí Úsvit přímé demokracie Tomio Okamura

Článek

Okamura předložil úředníkům k posouzení architektonickou studii už loni. Nejprve ji odmítl stavební úřad, v úterý rozhodnutí potvrdila i komise.

"Jedná se o návrh třípodlažního domu nesplňujícího charakter rodinného domu ve smyslu vyhlášky o obecných technických požadavcích na výstavbu v hlavním městě Praze, která říká, že rodinný dům může mít nejvýše dvě nadzemní podlaží," uvedl Halmoši.

Foto: Novinky.cz s použitím Mapy.cz

Okamura chtěl dům postavit na pozemku v ulici Nad Tejnkou v Praze 6. V reakci na sdělení Prahy 6 šéf Úsvitu řekl, že posuzujícím orgánům nebyly v projektu jasné jen některé záležitosti, jako kde bude podkroví, zda bude dům stát v dostatečné vzdálenosti od chodníku či od hranice pozemku.

Okamura: úřady vydaly rozhodnutí na stavbu 

"To jsou technické věci, které se budou nadále diskutovat a nic zamítnuto nebylo," tvrdí politik.

Územní rozhodnutí na stavbu rodinného domu na jeho pozemku úřady podle něj vydaly už dávno a v současnosti se řeší jen rozměry zamýšleného domu.

"Teď se bude dokládat to, co jim přesně není jasné, ale stavbě rodinného domu tam nemůžou zabránit," prohlásil Okamura.

Reklama

Výběr článků

Načítám