Hlavní obsah

Véčkaře povede do eurovoleb exministr Radek John

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Kandidátku Věcí veřejných (VV) ve volbách do Evropského parlamentu povede bývalý předseda strany a někdejší ministr vnitra Radek John. Na druhém místě bude místopředsedkyně VV, herečka a kostýmní výtvarnice Simona Chytrová. Někdejší vládní strana bude kandidovat do Evropského parlamentu samostatně, řekl dnes novinářům její předseda Jiří Kohout.

Foto: Petr Horník, Právo

Radek John (VV)

Článek

Věci veřejné, které se v loňských předčasných volbách do Sněmovny o hlasy neucházely, vystupují proti přijetí eura a připojení Česka k fiskálnímu paktu a k bankovní unii.

Nesouhlasí s kurzem nové vlády ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL vůči Evropské unii.

Věci veřejné, které mají ve Sněmovně několik poslanců zvolených za hnutí Úsvit, kandidovaly neúspěšně v minulých evropských volbách v roce 2009. Stranická kandidátka v čele s někdejší místopředsedkyní VV Kateřinou Klasnovou získala 2,4 procenta hlasů a VV.

Evropské volby se v Česku uskuteční 23. a 24. května. Za tři týdny bude jasné, která uskupení se do voleb přihlásila. Strany mají na předložení kandidátek čas do 18. března. Ministerstvo vnitra pak do 5. dubna rozhodne o registraci kandidátek.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám