Hlavní obsah

Jarní počasí vydrží až do konce února

Novinky, jas

Výhled počasí na nejbližší dny i do konce února je velmi podobný. Odpolední teploty budou i nadále stoupat až k 10 stupňům Celsia a minimálně v závěru týdne bychom se měli dočkat i minima oblačnosti, sdělila Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Profimedia.cz

Článek

V pátek začne počasí u nás ovlivňovat studená fronta, která od západu přinese více oblačnosti i srážky. Odpolední teploty se udrží v intervalu sedm až 11 stupňů.

V sobotu bude zpočátku pokračovat oblačné počasí s přeháňkami či deštěm. Na vrcholcích hor se může jednat i o srážky sněhové,” uvedla Honsová. V průběhu dne bude oblačnosti ubývat až na polojasno. Ranní minima klesnou na tři až minus jeden stupeň, přičemž ojediněle se může objevit i náledí. Odpolední maxima vystoupají na pět až devět stupňů.

V neděli bude pokračovat oblačné či polojasné počasí. Postupně se však oblačnost protrhá a dočkáme se i jasné oblohy. Nejnižší ranní teploty se budou pohybovat mezi dvěma a minus dvěma stupni, odpolední zůstanou v intervalu pět až devět.

Slunečné počasí by mělo pokračovat i v příštím týdnu. „Numerické modely prozatím slibují i nadále teploty až k deseti stupňům Celsia,” doplnila Honsová. „Loni v tomto období se odpolední maxima pohybovala kolem dvou stupňů,” připomněla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám