Hlavní obsah

Poul kvůli kauze Nagyová rezignoval na post šéfa Jurečkovy kanceláře

Právo, dan
Aktualizováno

Ministr zemědělství Marian Jurečka (KDU-ČSL) se rozloučil po necelém týdnu s vedoucím své kanceláře Lubomírem Poulem. Důvodem je, že Poul jako bývalý vedoucí úřadu vlády Petra Nečase byl a zřejmě je v hledáčku policie kvůli vyšetřování exšéfky Nečasovy kanceláře Jany Nagyové (dnes Nečasové).

Foto: Petr Horník, Právo

Lubomír Poul

Článek

Jurečka si Poula vybral za vedoucího své kanceláře minulý týden a sklidil za to kritiku i od premiéra Bohuslava Sobotky, který označil Jurečkovo rozhodnutí za nešťastné. [celá zpráva]

Jurečka se ve středu večer s Poulem sešel a domluvili se na rozchodu. "Pan Poul mi nabídl rezignaci a já jsem ji přijal," řekl Právu Jurečka. Na dotaz, zda je to kvůli tomu, že je Poul zapleten do případu Nagyová, uvedl: "V tuto chvíli se nedá říci, zda je zapleten a jak je zapleten. Jsou tu věci, které jsou předmětem vyšetřování policie a také NBÚ. Než to bude vyšetřeno, nemá cenu to komentovat, protože mám pouze informace, které nedokážu ověřovat," dodal Jurečka.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Marian Jurečka přišel ve středu na setkání s prezidentem Milošem Zemanem.

Poul v kauze Nagyové stíhán není, v říjnu při výslechu coby svědek odmítl vypovídat.

Nagyová čelí obvinění z podplacení trojice bývalých poslanců za ODS a zneužití Vojenského zpravodajství ke sledování Nečasovy tehdejší manželky. Z podplácení v kauze takzvaných trafik pro exposlance je od minulého úterý stíhán i Nečas. [celá zpráva]

V posledních dnech se objevily informace v tisku, že u Poula byly objeveny účtenky na luxusní zboží, které měl kupovat z popudu Nagyové, a také měl Nagyové předávat utajované skutečnosti, ačkoli mu to zákon nedovoloval.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám