Hlavní obsah

Brněnští zastupitelé neschválili smlouvu k Amazonu

Brno
Aktualizováno

Brněnští zastupitelé v pátek neschválili žádnou ze smluv ani usnesení, které by umožnily vybudování centra distribuční společnosti Amazon. Ta si patrně vybere pro svůj sklad jinou lokalitu.

Foto: Rick Wilking, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Klíčovým problémem se stal neexistující sjezd z dálnice D1 do průmyslové zóny Černovická terasa a neochota developera CTP vzít na sebe další závazky v souvislosti s budováním sjezdu.

"Projekt Amazonu v Brně je podle mě mrtvý. Zastupitelé rozhodli špatně ve chvíli, kdy je v Česku nejvyšší nezaměstnanost v historii," řekl novinářům generální ředitel CTP Remon Vos.

O něco smířlivější byl ředitel evropských investic Amazonu Raimund Paetzmann. "Zůstávám optimistický. Bohužel se zde objevily obtížně řešitelné problémy. Uvidíme v budoucích dnech, co bude dál," uvedl.

Proti sobě stála rozhodnutí odmítnout minimálně 1500 pracovních míst, nebo zatížit ještě více dopravně rušné městské části na jihu Brna, v nichž žije přes 20 000 obyvatel.

Zastupitelé Dobrovíze u Prahy naopak ve čtvrtek schválili memorandum o spolupráci a smlouvu s developerem. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

V německém Amazonu se stávkovalo kvůli mzdám

Několik set zaměstnanců německých logistických center internetového prodejce Amazon se v pondělí zúčastnilo jednodenní stávky. Odboráři požadují zvýšení mezd...

Výběr článků

Načítám