Hlavní obsah

Výbuch zranil muže, který klepal cigaretu do popelníku, kam vsypal střelný prach

Právo, vor

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádný šok musel prožít v úterý 39letý muž z Citic na Sokolovsku, kterému doma pod rukou explodoval jeho vlastní popelník. Popáleniny, s nimiž skončil v péči lékařů, mu způsobil střelný prach. Ten do popelníku sám vysypal, přičemž do něho současně odklepával cigaretu. Výbuch vůbec nečekal, protože ho nenapadlo, že zrovna rozebírá funkční nábojnice do signální pistole, z kterých chtěl získat hliník do sběru.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muž při vyklízení půdy domu našel munici do signální pistole,“ popisoval případ ve středu mluvčí karlovarské krajské policie Pavel Valenta. „Tu si odnesl do kuchyně, kde ji začal demontovat, aby její hliníkový obal odevzdal do sběru,“ pokračoval Valenta, podle kterého si muž v tu chvíli neuvědomil, že by se mohlo jednat o munici.

„Obsah nábojnic vysypal do popelníku na stole. Jelikož při demontáži kouřil a popel z cigarety odklepával do téhož popelníku, došlo k explozi vysypané zápalné směsi a následnému popálení muže,“ konstatoval policejní mluvčí. „Naštěstí stačil muž vysypat do popelníku střelný prach pouze ze dvou z celkem nalezených deseti nábojnic,“ dodal Valenta.

Zranění si vyžádalo lékařské ošetření. „Muž byl při příjezdu záchranky při vědomí a komunikoval,“ uvedla mluvčí karlovarských záchranářů Petra Soukupová. Měl popáleniny na ruce a předloktí, ale hybnost prstů byla zachována,“ pokračovala mluvčí, podle které záchranka pak zraněného odvezla do sokolovské nemocnice k dalšímu ošetření. „Policisté na místo následně přivolali pyrotechnika, který zbylou nalezenou munici převezl k odborné likvidaci,“ uzavřel Valenta.

Reklama

Výběr článků

Načítám