Hlavní obsah

Dopravu v Česku stále komplikuje vítr a uježděný sníh

Praha

Zledovatělé a zaváté silnice i ve středu komplikují dopravu v Česku. Na některých komunikacích leží souvislá vrstva ujetého sněhu. Na severu Čech a Vysočině hrozí nárazový vítr.

Foto: Petr Eret, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Silnice v Ústeckém kraji jsou se zvýšenou opatrností sjízdné. Většina silnic je po chemickém ošetření holá a vlhká. Zcela nesjízdné jsou ulice Hradní a Na Novém světě v Mostě, silnice je tady pokrytá ledovkou, na místě zasahují silničáři. Podle meteorologů bude v Ústeckém kraji zataženo až oblačno, místy se objeví mlhy nebo mrholení. Jen ve vyšších polohách může být až polojasno.

Lanovka na Ještěd zase stojí

Před silným nárazovým větrem varují silničáři v Libereckém kraji. Podle meteorologů může místy v nárazech dosahovat až 20 metrů za sekundu. Kvůli větru je opět zastaven provoz kabinové lanovky na Ještěd. Nepojede zřejmě celý den.

Zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem je na horských a podhorských silnicích nižších tříd na Jablonecku a v Jizerských horách, ostatní silnice v kraji jsou holé suché nebo mokré po chemickém ošetření.

Na jihu sněhové přeháňky a mlha

Na jihu Čech leží na silnicích druhé a třetí třídy ujetá vrstva sněhu krytá štěrkem. Na Jindřichohradecku si řidiči musí dát pozor na silný vítr, někde také na mlhu. Ze Strakonicka a Temelínska hlásí sněhové přeháňky. Správa a údržba silnic doporučuje řidičům jízdu se zvýšenou opatrností.

Hlavní tahy jsou většinou holé a mokré. Na Prachaticku se po ránu stala nehoda u viaduktu u obce Kubova Huť, dodávka se tam převrátila na bok. Doprava v tomto úseku bude do odstranění auta řízena v jednom jízdním pruhu kyvadlově.

Na Hradecku ujetý sníh

Na komunikacích ve vyšších polohách Královéhradeckého kraje zůstává vrstva uježděného sněhu. Nebezpečné a zledovatělé úseky jsou kryté posypem. Na menších silnicích na Rychnovsku hrozí ojediněle lokální námrazy. Hlavní silniční tahy v kraji jsou holé a sjízdné bez omezení. Na Trutnovsku by motoristé měli být opatrní v okolí lyžařských areálů s umělým zasněžováním.

Na Vysočině a Zlínsku opatrně

Mlha a silný nárazový vítr komplikují dopravu na Vysočině. Na Pelhřimovsku jsou sněhové přeháňky. Hlavní silnice jsou většinou mokré po chemickém ošetření, na vedlejších leží zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem. Silnice jsou podle silničářů se zvýšenou opatrností sjízdné.  Podle meteorologů se i během dne ojediněle objeví mrznoucí mlhy nebo mrholení.

Dopravu ve Zlínském kraji komplikuje místy až nárazový vítr. Řidiči by proto měli jet opatrně. V horských oblastech mohou motoristé na menších cestách narazit na zbytky sněhu, ostatní silnice v kraji jsou holé a suché. Vítr bude postupně k večeru slábnout.

Reklama

Výběr článků

Načítám