Hlavní obsah

Dům na Hodonínsku zřejmě pobořil vítr

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Blatnici pod svatým Antonínkem

Noc na sobotu byla osudná pro starý dům v Blatnici pod svatým Antonínkem na Hodonínsku. Zřejmě po jednom ze silných poryvů větru se na sousední cestu zbortila jeho čelní zeď.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Zborcení zdi domu v noci na sobotu se obešlo bez zranění.

Článek

Podle starosty Vladimíra Hanáka (nez). zeď spadla nad ránem, někdy mezi třetí a čtvrtou hodinou. Čas pádu nejspíše přispěl k tomu, že se událost obešla bez zranění. Cesta kolem domu je totiž vítanou zkratkou při cestě obcí.

„Ve dvaadvacet hodin ten dům ještě stál, to můžu potvrdit, šel jsem kolem,“ řekl Právu starosta.

Zborcený dům byl z nepálených cihel, lidově zvaných kotovice, a nebyl obydlen. „My jsme jako obec odklidili suť z cesty a provizorně zajistili místo páskou. Spojil jsem se s majiteli domu a ti se postarali o další. V pondělí pak budeme řešit, co dál s domem,“ dodal starosta.

Co bylo příčinou zborcení štítové zdi, přesně neví. Je ale přesvědčen, že v tom velkou roli sehrály silné poryvy větru. „Panují tady již čtvrtý den a jsou skutečně silné a nečekané. Pokud chodce zaskočí nepřipraveného, jsou schopné jej povalit na zem. Myslím, že mají na svědomí i ten dům,“ dodal Hanák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám