Hlavní obsah

Po mrazivých dnech přijdou nadprůměrné teploty

Novinky, mif

Rtuť v teploměrech se v posledních dvou týdnech držela povětšinou pod nulou. V únoru by se však již silné mrazy neměly vrátit, naopak meteorologové očekávají nadprůměrné teploty. Vyplývá to z měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), který meteorologové zveřejnili v sobotu.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Po teplotně průměrné až podprůměrné druhé polovině ledna, kdy jsme se krátkodobě dočkali i silných mrazů, předpokládáme, že únor jako celek bude teplotně průměrný až nadprůměrný,” uvedli meteorologové ve své předpovědi.

„Nejteplejší by měly být druhý a třetí únorový týden (10.-23. února), které by mohly být i teplotně nadprůměrné,“ uvedli meteorologové ve svém výhledu.

Teploty spíše nad nulou

Podle nich by se pravděpodobně měla rtuť v teploměrech pohybovat nad nulou i poslední únorový týden.

Co se srážek týče, ty by měly být v následujících čtyřech týdnech spíše průměrné. „V prvním týdnu lze očekávat množství srážek podprůměrné,“ podotkli meteorologové.

Průměrná teplota v Česku od 3. února do 2. března v letech 1981 až 2010 byla -0,1 °C, průměrný úhrn srážek dosáhl 37 milimetrů. Průměrné hodnoty jsou pro celou ČR do nadmořské výšky přibližně 600 metrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám