Hlavní obsah

Na silnicích leží rozbředlý sníh, místy mohou namrzat

• Aktualizováno

Silnice jsou ve čtvrtek ráno v České republice většinou sjízdné, ošetřené chemickým posypem. Místy se může objevit rozbředlý sníh nebo ledovka. Dopravu komplikuje uzavřená dálnice D11 u Hradce Králové a také porouchaný kamión v Lochkovském tunelu v Praze.

Foto: Rudolf Voleman, Právo

Ilustrační foto

Článek

Na Žďársku a Jihlavsku ráno drobně sněží. Hlavní tahy jsou na Vysočině mokré po chemickém ošetření, na vedlejších silnicích leží většinou ujetá a na Třebíčsku zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem. Silnice jsou sjízdné, ale řidiči musí podle silničářů věnovat jízdě zvýšenou opatrnost.

Na jihu Čech po ránu místy sněží, jinde prší, řidiči si musí dát pozor na mrznoucí mrholení a také na mlhu. Do 11:00 platí výstraha meteorologů před namrzáním vozovek. Zejména na Jindřichohradecku leží ve vyšších polohách umrzlá vrstva sněhu krytá posypem. Většina silnic je podle správy a údržby silnic po chemickém ošetření mokrá.

Dopravu na pražském dálničním okruhu zastavil ráno nepojízdný kamión v Lochkovském tunelu, který je po požáru z minulého týdne průjezdný jen jedním tubusem. Kamión by měl být odtažen kolem 08:45. Tvoří se kolony.

Silnice druhé a třetí třídy na Vsetínsku pokrývá zledovatělá vrstva sněhu ošetřená posypem. Na některých místech, například při průjezdu obcí Zašová po silnici I/35, komplikuje dopravu ledovka.

 Na Liberecku mohou silnice namrzat

Silnice v Ústeckém kraji jsou se zvýšenou opatrností sjízdné, místy se tvoří ledovka nebo náledí. Teploty v kraji se v 7:00 pohybovaly od minus šesti do minus dvou stupňů Celsia. Silničáři varují před ledovkou, která se může vyskytovat na silnici I/9 u Dolního Podluží na Děčínsku. V Horním Jiřetíně na Mostecku se v 6:45 srazil autobus s osobním vozem, nehoda se podle prvních informací obešla bez zranění.

V Libereckém kraji se místy objevuje mrholení nebo sněhové přeháňky a silnice mohou namrzat. Pozor by si měli dát motoristé hlavně na silnicích 10 a 14 kolem Tanvaldu, kde leží zbytky rozbředlého sněhu. Zpomalit by měli řidiči také na silnici 9 u Jestřebí na Českolipsku, kde stojí ve směru na Českou Lípu nákladní auto, odstavené kvůli poruše.

V Krkonoších a v Orlických horách leží na silnicích slabá vrstva ujetého sněhu krytá posypem. Hlavní silniční tahy v Královéhradeckém kraji byly ráno většinou suché a vymrzlé. Dálnice D11 ve směru na Hradec Králové na 83. kilometru bude až do odpoledních hodin uzavřená kvůli odklízení následků dopravní nehody.

Silnice na Pardubicku kloužou

Řidiči by měli být opatrní v Pardubickém kraji, kde silnice namrzají. Kluzký je například hlavní tah I/35 u Litomyšle. Trasa mezi Poličkou a Litomyšlí byla ráno kvůli nehodám uzavřena.

Se sněžením i zbytky rozbředlého sněhu na silnicích musejí ve čtvrtek počítat řidiči především v nejvyšších částech Jesenicka. Podle správců cest tam stále sněží na Červenohorském sedle, hlavní spojnice mezi Šumperkem a Jeseníkem je však krytá chemickým posypem. Na zbytky rozbředlého sněhu mohou narazit řidiči místy i v horských polohách Šumperska. Ostatní cesty v Olomouckém kraji jsou většinou holé a sjízdnost by měla být bez problémů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám