Hlavní obsah

První kandidáty na ministry přijme Zeman ve středu

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Prezident Miloš Zeman převezme v pondělí večer od premiéra Bohuslava Sobotky seznam se jmény kandidátů na ministry a dva dny poté zahájí rozhovory s jednotlivými adepty. Sejít se chce s každým z nich.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Prezident Miloš Zeman

Článek

„Schůzky budou zahájeny ve středu, budou pokračovat ve čtvrtek a v dalších dnech,“ řekl Novinkám mluvčí Hradu Jiří Ovčáček.

Zatím ale není jasné, koho prezident přijme který den. „V tuto chvíli ještě nemám kompletní harmonogram k dispozici. Jak ale Ovčáček uvedl už dříve, záleží zejména na časových možnostech obou stran setkání. „Platí, že se pan prezident sejde se všemi kandidáty,“ dodal.

Prezident Miloš Zeman už před několika dny prohlásil, že bude chtít jednotlivým adeptům sdělit své výhrady a probrat s nimi záležitosti konkrétních resortů, které mají vést.

Sobotka stojí za svým

Výhrady prezidenta, tak jak je sdělil na tiskové konferenci počátkem ledna, směřovaly k Milanu Chovancovi, Janu Mládkovi a Martinu Stropnickému. [celá zpráva]

Bohuslav Sobotka by měl prezidentovi dodat seznam se jmény navržených kandidátů do vlády v pondělí večer. Nový premiér se opakovaně nechal slyšet, že navzdory výhradám hlavy státu nehodlá v seznamu dělat změny. [celá zpráva]

Foto: Petr Horník, Právo

Prezident České republiky Miloš Zeman jmenoval na Pražském Hradě premiérem vlády Bohuslava Sobotku.

Jediná změna se uskutečnila minulý týden, a to na ministerstvu práce a sociálních věcí. Původní kandidát Petr Krčál odstoupil kvůli osobním důvodům, v pátek Sobotka na jeho místo vybral Michaelu Marksovou Tominovou. [celá zpráva]

Sobotku Zeman jmenoval premiérem v pátek. Celá vláda by mohla být jmenována do konce ledna. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám