Hlavní obsah

Tak snad tento týden. Ochlazení je na spadnutí

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Očekávané ochlazení je na spadnutí. V průběhu týdne budou teploty v důsledku severního proudění zvolna klesat a v závěru týdne by se již odpolední maxima měla pohybovat pouze kolem nuly, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Aleš Honus, Právo

Ilustrační foto

Článek

Jestliže v pondělí ráno se teploty šplhaly znovu k jarním hodnotám a například v Čáslavi bylo devět stupňů, v dalších dnech očekávají meteorologové četné srážky a především postupné ochlazování.

V úterý začne nad naše území proudit chladný vzduch od severu a na hory se vrátí sněžení. Na většině území bude nicméně zataženo s deštěm, odpoledne budou častější i srážky smíšené. Ranní minima budou velmi rozdílná. Zatímco na východě republiky mohou být ranní teploty až šest stupňů, v Praze to bude kolem dvou stupňů a v Karlovarském či Ústeckém kraji budou klesat pod bod mrazu.

Podobně rozdílná budou i odpolední maxima. „V Čechách budou kolísat mezi jedním a pěti stupni, na Moravě a ve Slezsku půjde o teploty mezi pěti a osmi stupni,” konstatovala Honsová. V Krušných horách a Krkonoších může napadnout až deset centimetrů sněhu.

Zataženo s občasným sněžením, v nížinách pak deštěm, bude charakterizovat středu. Minimální ranní teploty se budou pohybovat v intervalu jednoho a minus tří stupňů, přes den se dostanou na nulu až čtyři stupně.

Ve čtvrtek by mělo být srážek nejméně z celého týdne. Převládat bude znovu oblačno až zataženo s ojedinělými sněhovými přeháňkami. Ráno teplota klesne na minus jeden až minus pět stupňů, odpoledne bude teplota mezi nulou a čtyřmi stupni.

Závěr týdne bude také ve znamení velké oblačnosti a postupného ochlazování. Ranní teploty by měly kolísat mezi minus dvěma a minus šesti stupni, denní maxima  v pátek mezi minus jedním a třemi stupni, o víkendu již pouze kolem nuly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám