Hlavní obsah

Expremiér Paroubek chce být europoslancem, povede kandidátku LEV 21

Bývalý předseda ČSSD a premiér Jiří Paroubek povede kandidátku strany LEV 21 do Evropského parlamentu v květnu 2014. V sobotu o tom rozhodlo grémium strany. Informoval o tom mluvčí strany Tomáš Sazima, který bude také šéfem volebního týmu.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Paroubek na sjezdu LEV 21

Článek

Volby do Evropského parlamentu se budou konat od 22. do 25. května, přičemž každý členský stát si volební dny v tomto termínu může určit sám. V Česku se budou konat v pátek 23. a v sobotu 24. května.

Jednašedesátiletý Paroubek do nejvyšší politiky naplno vstoupil v dubnu 2005 a již brzy se stal těžko přehlédnutelným politikem. Byl premiérem a předsedou nejsilnější politické strany, dnes ale bývalý sociální demokrat nepatří mezi hlavní politické hráče.

Po odchodu z ČSSD spoluzaložil stranu LEV 21, která ale v říjnových volbách do Sněmovny získala jen 0,07 procenta. Paroubek na poslance nekandidoval.

V kampani před volbami do europarlamentu se chce LEV 21 zaměřit na řešení vysoké nezaměstnanosti a tvorbu pracovních míst, téma zvýšení kvality života a životní úrovně lidí, ochranu spotřebitele uskutečňovanou podle vzoru nejvyspělejších zemí EU, včetně ochrany pracovního trhu a boj proti kriminalitě a terorismu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám