Hlavní obsah

Liška: Kandidát na ministra životního prostředí je jako Drobil, taky preferuje průmysl

Novinky, Václav Lang
Praha

Předseda Strany zelených Ondřej Liška přirovnal navrženého ministra pro životní prostředí Richarda Brabce (ANO) k někdejšímu šéfovi tohoto resortu Pavlu Drobilovi (ODS). Oba muži mají podle něj společné to, že je jim bližší resort průmyslu a obchodu.

Foto: Petr Janiš, Právo

Volební štáb zelených.

Článek

„Jsou dva ministři životního prostředí, kteří se nikdy ministry životního prostředí stát nechtěli. Jeden se jmenuje (Pavel) Drobil, druhý se jmenuje (Richard) Brabec,“ prohlásil předseda zelených na čtvrtečním setkání s voliči.

„Shodou okolností, ačkoliv je dělí v rámci resortu několik let, kdy do funkce nastoupili, tak je zajímavé, že do funkce nastupovali oba se stejnou větou: „Mnohem bližší je mi ministerstvo průmyslu a obchodu,“ dodal na adresu Brabce a Drobila.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Richard Brabec

Podle Lišky je signifikantní pro vlády, v nichž nefigurují zelení, že se „ministři životního prostředí pletou s ministry průmyslu a obchodu“.

Podle něj by se Strana zelených nyní měla zaměřit na to, aby byla vidět v médiích. V nadcházejících letošních volbách chce ukořistit jak mandáty pro europoslance, tak zdvojnásobit počet lidí v komunálních volbách a Senátu, řekl Liška na jedné z prvních debat, v nichž se chce seznamovat s voliči.

Reklama

Výběr článků

Načítám