Hlavní obsah

Červíček: Mé odvolání provázela účelovost

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Odvolaný policejní prezident Martin Červíček svůj konec v čele policie očekával a uvedl, že jeho odvolání provázela účelovost a nezvyklá rychlost. Nebyla prý ani dodržena litera zákona. Červíček to ve středu uvedl na tiskové konferenci.

Foto: Milan Malíček, Právo

Policejní prezident Martin Červíček

Článek

Červíčkovi vadí, že jsou porušovány zákonné principy a standardní procesy. „Nebyla dodržena litera zákona, komise nezjistila skutečný stav věci,“ uvedl Červíček k výsledku šetření poradní komise, na základě jejíhož verdiktu se jej ministr vnitra Martin Pecina rozhodl odvolat.

„Policejní prezident nemůže být odvolán bezdůvodně,“ zdůraznil Červíček, že v jeho případě byly účelově využívány předpisy, což je nebezpečný precedent.

Připomněl proto, že podá rozklad a bude trvat na „pokračování tohoto příběhu, který způsobil ministr vnitra. Hledal se důvod, jak odvolat policejního prezidenta,“ shrnul svůj pocit z kauzy.

Červíček nehodlá působit na pozici náměstka a od zítřka nastupuje na dovolenou, neboť funkce, na niž měl nastoupit, je již obsazena.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám