Hlavní obsah

Silný vítr shodil stavbařům ze střechy v Přerově materiál

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velké množství stavebního materiálu spadlo v sobotu večer při poryvech větru ze střechy opravovaného panelového domu na ulici U tenisu v Přerově. Naštěstí při tom nebyl nikdo zraněn. Právo o tom v neděli informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje Zdeněk Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Ze střechy panelového domu popadalo větší množství materiálu.

Článek

Stavební firma provádí v těchto dnech zateplení střechy obytného domu. Na chodník a přilehlou silnici z ní spadly zejména polystyrénové plotny o rozměrech zhruba 1x2 metry, ale i dřevěné fošny a různý kotvící materiál, například šrouby či hřebíky.

„Důvodem pádu byl silný vítr, roli však sehrálo i nedostatečné upevnění materiálu na střeše,“ uvedl mluvčí.

Operační středisko hasičů podle něj na místo nejprve vyslalo osádku zásahového vozidla doplněnou o vozidlo výškové techniky. „Vzhledem k většímu množství spadeného materiálu hasiče následně posílila ještě další jednotka ze stanice v Přerově,“ konstatoval Hošák.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Hasiči podle něj ve spolupráci s městskými strážníky uzavřeli komunikaci a policisté zajišťovali přeparkovaní vozidel v těsné blízkosti. Popadaný materiál hasiči zajistili, část ukotvili pomocí pracovních lan k obslužným výtahovým šachtám, část přenosili do závětří a připevnili ke schodišti.

„Na místo se později dostavil majitel společnosti, která provádí stavební práce na objektu. Byl seznámen se situací a poučen pro případné další manipulace s materiálem. Městská policie také zajistila monitoring místa události v následujícím čase,“ dodal mluvčí hasičů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám