Hlavní obsah

Některé silnice pokrylo náledí, řidiči by měli být opatrní

• Aktualizováno

Některé silnice v České republice v pátek ráno pokrylo náledí. Částečně se tak splnila výstraha Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ), jenž varoval před náledím v celé zemi. Řidiči i chodci by si měli dávat na cestách pozor.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Náledí se začalo tvořit například na Vysočině a v příhraničních oblastech Plzeňského kraje. Namrzají některé silnice v Pardubickém kraji, v horských oblastech Libereckého kraje leží na silnicích slabá vrstva rozbředlého sněhu a vozovky mohou klouzat.

V Jihlavě už brzy ráno havarovalo nákladní auto a blokuje provoz ve směru od Havlíčkova Brodu, a to na sjezdu z tohoto přivaděče do centra města. Nehoda se stala kolem 6.30 hod., řidič auta byl lehce zraněn.

Výstraha ČHMÚ

Výstraha ČHMÚ platí do páteční 9. hodiny. Původně ČHMÚ ve čtvrtek varoval jen před ledovkou v Karlovarském a Plzeňském kraji.

Českem se nejprve v posledních hodinách přehnaly srážky, ale potom se vyjasnilo. "Při teplotách kolem nuly se tak místy, zejména v Čechách, na mokrých površích vytváří náledí," oznámili pracovníci ČHMÚ.

Podle meteorologů jsou silnice a chodníky místy kluzké. "Řidiči a chodci by měli věnovat zvýšenou pozornost místním podmínkám. V případě jízdy autem by měli lidé sledovat dopravní zpravodajství," doporučili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám