Hlavní obsah

V nížinách až osm stupňů, na horách vichřice. Po celé svátky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadcházející sváteční dny se ponesou ve znamení inverzního počasí, v nížinách bude zataženo nízkou oblačností a mlhavo. Polojasno může být ojediněle na horách, tam se ovšem připravte na prudký vítr, který bude dosahovat intenzity vichřice.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Článek

„V Praze jsme po ránu naměřili osm stupňů,“ řekla v pondělí Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu. Podobný ráz počasí podle ní přinesou celé svátky.

Na Štědrý den má být zataženo nízkou inverzní oblačností, ve vyšších vrstvách atmosféry k nám ale bude proudit teplý vzduch. Ranní teploty klesnou na 3 až –1 stupeň, na některých místech může drobně mrholit, takže opatrnost před ledovkou je na místě. Odpolední maxima vystoupí na 4 až 8 stupňů.

Na Štěpána vyšplhají odpolední nejvyšší teploty na 6 až 10.

Na horách to bude foukat

Na vrcholcích hor se budou teplotní maxima držet kolem čtyř stupňů. Po celé svátky ovšem bude foukat silný vítr, který v nárazech nabere rychlost až 110 km/h, což odpovídá intenzitě vichřice.

V dalších dnech se přidají srážky. Ve čtvrtek, na 2. svátek vánoční, celý den proprší. „Bude zataženo s deštěm, teploty proto trochu klesnou na 3 až 7 stupňů,“ dodala Honsová.

Do konce týdne bude oblačno až zataženo s přeháňkami, polojasno se objeví pouze přechodně. Maxima se stále budou držet na 8 stupních.

Zlepšení podmínek pro lyžaře je tak v nedohlednu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám