Hlavní obsah

Klaus bude na Nový rok opět v televizi

– Praha

Václav Klaus bude na Nový rok znovu promlouvat k televizním divákům. Šéf komunikace televize Prima Jiří Haramul ve čtvrtek potvrdil Novinkám, že se Václav Klaus objeví ve vysílání této televize 1. ledna ve 13.00 hodin. Miloš Zeman letos novoroční projev nepronese, bude mluvit už 26. prosince.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Poslední novoroční projev Václava Klause v prezidentské funkci. Snímek z 1. 1. 2013

Článek

Bývalému prezidentovi dá televize Prima prostor ve svém vysílání ve stejné době, kdy k  divákům v minulých letech tradičně promlouvaly hlavy státu.

Stopáž pořadu bude patnáctiminutová, s tím rozdílem, že Klaus nebude mít projev, ale Prima pořad koncipuje jako rozhovor moderátora Jana Punčocháře s Klausem.

„Bude to sváteční Novoroční partie, exkluzivní rozhovor o roce jedna v jeho nepolitickém životě,“ popsal Novinkám šéf komunikace televize Prima Jiří Haramul. Dodal, že televize využila toho, že Miloš Zeman zrušil tradiční čas novoročních prezidentských projevů. Rozhovor ale nebude ve vysílání živě, Prima ho chce 31. 12. předtáčet.

„Bývalý prezident bude na Nový rok hostem speciálního vysílání pořadu Partie televize Prima,“ potvrdil informaci Novinkám také Petr Macinka z Institutu Václava Klause.

Zeman bude na diváky promlouvat na rozdíl od let minulých už 26. prosince. Pronese vánoční poselství. Podle mluvčího Hradu Jiřího Ovčáčka chce prezident koncipovat svůj projev jako osobní bilanci. Prezidentovo poselství bude vysílat Česká televize, Nova a Český rozhlas. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám