Hlavní obsah

Sněmovna vydala Schwarze ke stíhání. Udělal bych to znovu, prohlásil

Novinky, Václav Lang

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Poslanecká sněmovna ve čtvrtek ráno souhlasila s vydáním poslance Bronislava Schwarze (ANO) k trestnímu stíhání. Schwarz se měl jako šéf mosteckých strážníků dopustit zneužití pravomoci a omezování osobní a domovní svobody. Před poslanci ve čtvrtek prohlásil, že se choval jako správný policista a skutek, za který byl obviněn, by zopakoval.

Foto: Petr Horník, Právo

Bronislav Schwarz (ANO) ve Sněmovně

Článek

Pro vydání Schwarze hlasovalo 139 z přítomných 181 poslanců. Už zkraje týdne jeho vydání doporučil sněmovní mandátový a imunitní výbor.

Schwarz již několik let čelí obvinění z údajného zneužití pravomoci a omezování osobní a domovní svobody. V lednu 2006 se měl těchto trestných činů dopustit tím, že jako vedoucí obvodního policejního oddělení v Mostě vnikl do mosteckého bytu, kde policie posléze objevila přístroj na výrobu drog. Údajně nechal přítomné spoutat a bez povolení byt prohledal. Schwarz trvá na tom, že postupoval podle zákona a správně.

„Nepřišel jsem se do Poslanecké sněmovny schovávat za imunitu,“ konstatoval ve čtvrtek před poslanci Schwarz.

Uvedl, že kdyby měl skutek, za který je obviněn, zopakovat, kdykoli to udělá. „Protože jsem jednal podle zákona,“ dodal s tím, že konal tak, jak by měl řádný policista postupovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám