Hlavní obsah

Vedení ANO jednomyslně posvětilo koaliční smlouvu

Právo, rsk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Koaliční smlouvu s ČSSD a lidovci ve středu odkleplo předsednictvo a výbor hnutí ANO. Užší a širší vedení dokument schválilo jednomyslně. Novinářům to řekl předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek. Smlouvu zákonodárci babišovců schválili už v pondělí.

Foto: Petr Horník, Právo

Předseda poslaneckého klubu hnutí ANO Jaroslav Faltýnek

Článek

„Naše předsednictvo a následně výbor projednal návrh smlouvy a po relativně konstruktivní diskusi byl všemi přítomnými schválen. Máme tedy oficiální mandát k podpisu koaliční smlouvy a budeme pokračovat v duchu, který jsme nastínili,“ uvedl Faltýnek.

Předsednictvo má 11 členů, ve výboru je 25 lidí, včetně krajských lídrů.

„Předsednictvo a výbor konstatovaly, že pokud se týká našeho politického programu, tak ne úplně všechno se podařilo do smlouvy prosadit, ale bereme ji jako zdravý základ pro vládní prohlášení a jako kompromis a průnik předvolebních programů všech potenciálních koaličních stran,“ dodal šéf poslanců ANO.

Související témata

Foto: Právo

Předvolební poutač hnutí ANO 2011 podnikatele Andreje Babiše. Slaměných panáků má být po celé zemi 46.

Koaliční jednání se ale ve středu zadrhla ve chvíli, kdy ČSSD oznámila, že se nechce vzdát postu ministra zemědělství. O resort usilují lidovci. Stále tedy není jisté, jestli a jak si trojice stran případně rozdělí posty ve vládě. Podle předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky by mělo být jasno do konce tohoto týdne. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Text koaliční smlouvy ČSSD, ANO a KDU-ČSL

ČSSD, hnutí ANO a KDU-ČSL po mnoha týdnech vyjednávání uzavřely koaliční smlouvu. V ní vymezily 12 oblastí, jimž se chtějí během vlády věnovat.

Výběr článků

Načítám