Hlavní obsah

Muž znásilňoval 11letou dívku. Cekni a jdeš do děcáku, zastrašoval ji

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před pár lety přišla Hana V. o střechu nad hlavou a se svými dvěma dětmi přespávala u různých kamarádů, kteří většinu svého života trávili ve vězení. Když její jedenáctiletá dcera Eliška začala fyzicky dospívat, stávala se často terčem sexuálních útoků těchto mužů. Dva z nich holčičku dokonce znásilnili.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ilustrační foto

Článek

Recidivista Jiří Š. za to letos dostal sedm let, další ze zvrhlíků Vladimír K. (61) stanul před Krajským soudem v Plzni.

„Dívce strkal prst do přirození. Pak se snažil zasunout penis do pochvy i do konečníku, což ji bolelo a bránila se kopáním. Dále jí strkal penis do úst,“ stojí v obžalobě.

Podle státního zástupce se to dělo opakovaně, a to v průběhu roku 2011 a 2012. „Obžalovaný dívce vyhrožoval, že pokud někde o tom někomu řekne, tak půjde do dětského domova a už nikdy neuvidí svoji matku,“ upozornil státní zástupce.

„Malou znal od peřinky. Pak byl zavřenej, a když ho pustili, chodila už do školy. Říkala mu strýčku. Vůbec jsem neměla tušení, co s ní provádí,“ vypovídala před soudem Hana V.

Měl znásilnit další dívky

Bylo jí divné, že věčně upovídaná Eliška je najednou zamlklá. „Nedostala jsem z ní pořádně slovo. Pak mi řekla, že jí dal strejda peníze a čokoládu. Když jsem se jí zeptala, za co to dostala, jen mlčela. Později to všechno popsala mojí kamarádce. Měla strach, že když to poví mně, půjde do děcáku a už se neuvidíme,“ pokračovala žena, která je v současné době v jednom z azylových domů.

Vladimír K. obvinění popírá. „Celá věc je vymyšlená. Nejsem žádný úchylák. Sex s dětmi mě nezajímá,“ prohlásil muž, jehož trestní rejstřík je popsaný od shora až dolů. Tvrdí, že Eliška je svou matkou snadno ovlivnitelná. Podle žalobce měl Vladimír K. znásilnit kromě Elišky ještě další dvě ani ne desetileté dívenky.  Za to může v případě uznání viny dostat až 12 roků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám