Hlavní obsah

Poslanec ANO Komárek: Příště bych peníze vyhodil a dovolenou zrušil

Novinky, val
Aktualizováno

Poslanec hnutí ANO Martin Komárek hájí své rozhodnutí odjet na dovolenou, přestože Sněmovna koncem minulého týdne hlasovala v prvním čtení o rozpočtu na příští rok, a on tak na jednání chyběl. Odvolává se na rodinné důvody. Novinkám ale řekl, že kdyby se do podobné situace dostal podruhé, svou dovolenou by raději zrušil, protože to podle něj mohlo poškodit ANO.

Foto: Petr Horník, Právo

Poslanec ANO Martin Komárek.

Článek

„Na klubu jsme se shodli, že když to vyvolává negativní zájem veřejnosti, tak samozřejmě nechceme nijak poškozovat značku ANO a nechci ji poškozovat ani já,“ řekl Novinkám Komárek.

„Ačkoliv si myslím, že jsem neudělal nic špatného, tak vím, že je na nás zaměřena pozornost více než na kohokoliv jiného, takže příště už bych ty peníze klidně vyhodil a dovolenou bych zrušil, kdyby jednání Sněmovny vyšlo takhle. I když žena by asi nebyla ráda, kdybychom přišli o dovolenou. Ale je to jedna z obětí, kterou člověk musí politice přinést,“ dodal.

Hnutí ANO včetně Komárka šlo do voleb s heslem Nejsme jako politici, makáme. Přesto se Martin Komárek hned z první schůze Sněmovny omluvil a odjel na dovolenou do Španělska.

„Odstrašující příklad”

Předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek v úterý prohlásil, že Komárkův případ má sloužit jako odstrašující příklad pro ostatní zákonodárce hnutí.

Zástupci ANO k Martinu KomárkoviVideo: Česká televize ČT24

Faltýnek podle svých slov na klubu požádal Komárka, aby situaci vysvětlil. „Měl dopředu řádně nahlášenou dovolenou,“ prohlásil s tím, že Komárkovi nehrozí žádný postih. Ostatní poslanci by podle něj měli řešit tyto věci s předstihem a případně takové záležitosti zrušit.

Předseda klubu doplnil, že například jiný poslanec ANO, Jiří Zlatuška, musel v den schvalování rozpočtu podstoupit zdravotnický zákrok, ale i přesto dorazil.

Mluvčí strany Radka Burketová pak dodala, že se Komárek na úterním jednání klubu poslancům omluvil.

Rozpočet na rok 2014, který počítá se schodkem ve výši 112 miliard, poslanci v prvním čtení v pátek schválili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám