Hlavní obsah

Rošáda v TOP 09 udělala z Kalouska šéfa klubu

Aktualizováno

Novým předsedou poslaneckého klubu TOP 09 a Starostů bude místopředseda strany Miroslav Kalousek. Nahradí Petra Gazdíka. Jde podle všeho o reakci na Kalouskovo nezvolení na post místopředsedy Sněmovny.

Foto: Petr Horník, Právo

Miroslav Kalousek (TOP 09)

Článek

Gazdík ve středu večer získal nominaci na pozici místopředsedy Sněmovny. Oznámila to místopředsedkyně TOP 09 Helena Langšádlová. Rozhodnutí klubu bylo podle ní jednomyslné.

Čtvrtý místopředseda se bude volit na schůzi, která se uskuteční příští středu. Funkce je stejně jako post předsedy klubu spojena s přednostním právem vystoupení na plénu Sněmovny.

Poslanci si již zvolili za šéfa komory Jana Hamáčka (ČSSD) a trojici místopředsedů Jaroslavu Jermanovou (ANO), Vojtěcha Filipa (KSČM) a Pavla Bělobrádka (KDU-ČSL).

Poslední místo, o které se vedle Kalouska ucházeli rovněž Tomio Okamura (Úsvit) a Miroslava Němcová (ODS), zůstalo neobsazené. Do druhého kola postoupili Kalousek s Okamurou, ale ani jeden z nich nezískal potřebný počet hlasů.  [celá zpráva]

Kalousek po volbě oznámil, že znovu kandidovat nebude a svým politickým oponentům vzkázal, že jej umlčet nelze. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám