Hlavní obsah

Vedení poslaneckého klubu ČSSD je kompletní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Vedení poslaneckého klubu ČSSD je po úterku kompletní. Poslanci zvolili sedm místopředsedů: Danu Váhalovou, Jana Chvojku, Romana Váňu, Štěpána Stupčuka, Václava Votavu, Jaroslava Krákoru a Antonína Seďu. Informoval o tom mluvčí strany Martin Ayrer.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda ČSSD Bohuslav Sobotka spolu s šéfem poslaneckého klubu Romanem Sklenákem (vlevo) a jeho prvním místopředsedou Janem Hamáčkem.

Článek

Předsedou 50členného klubu nejsilnější strany byl už dříve zvolen Roman Sklenák, jenž ve funkci nahradil Jeronýma Tejce. Ten rezignoval poté, co se provalila jeho účast na takzvané lánské schůzce s prezidentem Milošem Zemanem těsně po skončení voleb. [celá zpráva]

Minulý týden byl zvolen také první místopředseda klubu Jan Hamáček. Ten míří do funkce předsedy Poslanecké sněmovny. Volba se uskuteční ve středu.

Počet místopředsedů frakce je stejný jako v minulém volebním období. Z klubových stejně jako z jiných funkcí plynou poslancům některé benefity, hlavně vyšší platy.

Sklenák na tiskové konferenci po jednání uvedl, že by osobně nepovažoval za šťastné, aby se otázka osudu církevních restitucí řešila v referendu, které chtějí prosadit komunisté. „Jedná se o majetkové záležitosti,” zdůvodnil Sklenák svůj skeptický postoj k využití všelidového hlasování.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám