Hlavní obsah

Plzeňské ODS bude další dva roky šéfovat Pospíšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Místopředseda ODS Jiří Pospíšil bude na další dva roky stát v čele regionální organizace strany v Plzeňském kraji. ODS zde vede už od roku 2003, ve čtvrtek byl zvolen předsedou regionu pošesté, řekl krajský manažer strany Michal Šašek. Regionální sněm nerozhodoval o tom, zda vyjádří podporu někomu z uvažovaných kandidátů na post předsedy strany.

Foto: Jan Švábek, Právo

Jiří Pospíšil byl zvolen předsedou plzeňské regionální organizace ODS už pošesté. Archivní snímek

Článek

Regionální sněm se ve čtvrtek zabýval pouze volbou krajského předsedy a místopředsedů a debatou o vnitrostranické situaci po říjnových volbách.

"O vyjádření případné podpory na funkci předsedy (strany) a případně o tom, zda budeme doporučovat na nějakou funkci ve vedení ODS někoho z našeho regionu, bude rozhodovat další regionální sněm, který se sejde až v lednu před kongresem," řekl Šašek.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Exministr školství Petr Fiala na archivním snímku z 26. června 2013

Na čtvrteční setkání se členy přijel úřadující předseda ODS Martin Kuba a někdejší ministr školství Petr Fiala. O Fialovi se mluví jako o možném kandidátovi na předsedu ODS, podporu mu už vyjádřily například některé stranické organizace na Moravě.

O tom, že o funkci předsedy ODS by se mohl ucházet i Pospíšil, se hovořilo po volbách. On sám to zatím přímo nepotvrdil, ani nevyloučil.

"Zda budu usilovat být ve vedení ODS, případně v jaké pozici, to si ještě rozmyslím. Pro mě také bude důležité, jaký se tam bude rýsovat tým. Šel bych do týmu, kde bych měl pocit, že můžu být přínosem a že ten tým má šanci ODS do budoucna zvednout k dvojciferným preferencím a dvojciferným volebním výsledkům," řekl Pospíšil těsně po volbách.

Čtvrteční sněm v Plzni také zvolil sedm místopředsedů regionální organizace. Za Plzeň-město je místopředsedou i nadále Roman Jurečko, za Plzeň-jih bývalý poslanec Jiří Papež, za Klatovsko železnorudský starosta Michal Šnebergr, za Tachovsko krajská zastupitelka Věra Rubáková, za Rokycansko krajský zastupitel Jan Šašek, za Domažlicko bývalý poslanec Vladislav Vilímec a místopředsedou za Plzeň-sever je Pavel Karpíšek.

Reklama

Výběr článků

Načítám