Hlavní obsah

Slunce se objeví až po neděli. A s ním přijde ochlazení a sníh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Oblačné počasí s občasnými přeháňkami a maximálními teplotami u hranice deseti stupňů vydrží v České republice do konce týdne. Na úvod toho následujícího by se mělo ochladit a ve všech polohách se začnou objevovat sněhové přeháňky, řekla Novinkám Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Počasí od čtvrtka do neděle bude alespoň co do oblačnosti prakticky identické. Převažovat bude oblačné počasí s občasným deštěm či přeháňkami.

Ve čtvrtek odpoledne budou srážky ustávat. Nejvyšší teploty se budou v Čechách pohybovat mezi třemi až sedmi stupni, na východě republiky bude ještě o něco tepleji a maxima se dostanou k pěti až osmi stupňům.

V pátek bude počasí u nás ovlivňovat tlaková níže se středem nad Alpami,” dodala Honsová s tím, že nejvyšší teploty vystoupají na šest až deset stupňů, zatímco ráno bude rtuť klesat k intervalu pěti až jednoho stupně.

Stejné hodnoty odpoledních maxim i ranních minim nabídne i sobota. Jediným rozdílem bude možnost slabého sněžení na vrcholcích hor.

Zataženo až oblačno se slabým deštěm bude rovněž v neděli. Nejnižší ranní teploty zůstanou na hodnotách předchozích dnů, přes den bude nejčastěji mezi pěti a devíti stupni.

Přeháňky sněhové i v nížinách

Charakter počasí se změní v pondělí, kdy na naše území začne ze severu proudit studený vzduch. Obloha se vyjasní na polojasno až oblačno a ojedinělé přeháňky již mohou být ve všech polohách sněhové. Ranní minima budou klesat k jednomu až minus třem stupňům, odpoledne se rtuť dostane na nulu až pět stupňů. Velmi podobné počasí by mělo panovat i v dalších dnech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám