Hlavní obsah

Je třeba spíše do vlády jít, řekl Babiš

Právo, Vladimír Vácha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš v pondělí večer v Českých Budějovicích při setkání se svými příznivci připustil, že ANO by mohlo vstoupit do koaliční vlády. „Situace je taková, že spíše je třeba do vlády jít,“ uvedl na jeden z dotazů Babiš.

Foto: Vladimír Vácha, Právo

Andrej Babiš v Českých Budějovicích.

Článek

Tazatel se jej ptal, zda není vstup do vlády příliš riskantní vzhledem k tomu, že je podle něj ve skříních jednotlivých ministerstev zřejmě ukryto po bývalé pravicové vládě hodně kostlivců, které mohou té budoucí zkomplikovat situaci.

Šéf hnutí ANO připustil, že takové riziko skutečně existuje. Dodal však, že kritice části veřejnosti a možná i voličů ANO by se hnutí nevyhnulo, ani kdyby jen tolerovalo menšinovou vládu ČSSD, či se vyhranilo jako ryze opoziční strana. „Pokud dojde k dohodě, nevíme, do čeho na ministerstvech jdeme,“ zdůraznil Babiš.

Na další dotazy v téměř zcela zaplněném sále DK Slavie, kde se sešlo kolem čtyř stovek lidí, pak znovu zopakoval, že otázka církevních restitucí je záležitostí ČSSD a je na ní, jaká možná řešení navrhne.

Související témata

Foto: Petr Horník, Právo

Andrej Babiš

Foto: archiv, Právo

Ano, politické hnutí

Znovu potvrdil, že jedním z pevných a neměnných bodů, s nimiž do vyjednávání o koaliční vládě ANO vstupuje, je nezvyšovaní daní a naopak hledání úspor. Rovněž u majetkových přiznání je ANO toho názoru, že by je měli podávat politici, a to v okamžiku kdy vstupují do vrcholných politických sfér.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám