Hlavní obsah

Za Okamuru kandiduje do Senátu otec jeho partnerky

Právo, Jiří Růžička
Otrokovice

Kandidátem hnutí Úsvit na senátorský post ve volebním obvodě č. 80 v části Zlínského a Uherskohradišťského okresu je MUDr. Pavel Talaš z Napajedel, otec partnerky Tomia Okamury. Okamura to oznámil v pátek odpoledne v Otrokovicích.

Foto: Jiří Růžička, Právo

Tomio Okamura a Pavel Talaš

Článek

Zároveň sdělil, že kandidát Úsvitu získal oficiální veřejnou podporu hnutí ANO Andreje Babiše, které se rozhodlo svého vlastního kandidáta nepostavit. „Nejedná se tedy o společnou kandidátku, ale o kandidáta Úsvitu s veřejnou podporou hnutí ANO,“ podtrhl Okamura.

„Chceme, aby moji voliči na Zlínsku věděli, že jsem stále jejich zástupcem a že i můj nástupce je pokračovatelem mé práce. Tento důvod byl rozhodující pro to, abych přesvědčil pana doktora Talaše ke kandidatuře. Pan doktor je renomovaná regionální osobnost – má zkušenosti z komunální politiky – byl jak zastupitelem, tak i starostou, a podařilo se mu jako nezávislému v minulosti vyhrát komunální volby. Pan doktor patří také k mým nejbližším lidem – jak zřejmě víte, je to tatínek mé partnerky a já na Zlínsku už druhý rok zčásti žiju právě s jeho rodinou,“ uvedl Okamura.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Tomio Okamura s partnerkou Monikou Talašovou

„Vím, že pro mnohá média to může být důvod k nějaké kritice. Ovšem pro nás je rozhodující, aby naši voliči věděli, že můj nástupce není anonymní člověk vytažený z rukávu, ale naopak můj nejbližší člověk, ve kterého já osobně mám tu nejvyšší důvěru,“ uvedl Okamura.

„Pavel Talaš nebyl nikdy v žádné straně, a pokud v nějaké bude, tak doufám, že si vybere Úsvit,“ sdělil Okamura.

Ostatní strany a hnutí zatím, s výjimkou lidovců, své kandidáty nezveřejnily. KDU-ČSL vyšle do senátních voleb v obvodě Okamury starostu Uherského Brodu Patrika Kunčara. ČSSD údajně vyšle do senátních voleb v regionu bývalou krajskou radní Milenu Kovaříkovou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám