Hlavní obsah

SPOZ je jako stará flundra, zaznělo na prvním sněmu Šloufových nespokojených zemanovců

Právo, Jan Martinek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý odpoledne se v pražském Kongresovém centru konal první sněm Platformy obrody, kterou založil lobbista a bývalá pravá ruka prezidenta Miloše Zemana Miroslav Šlouf. Platforma by měla sestávat ze současných či bývalých členů Strany práv občanů - zemanovců (SPOZ), která v předčasných volbách propadla.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Miroslav Šlouf

Článek

Kromě Šloufa se zúčastnili také vyloučený senátor Vladimír Dryml, bývalá místopředsedkyně Dita Portová a asi dvě stovky dalších účastníků. Navzájem si vyměňovali názory. Většina z diskutujících požadovala, aby se platforma změnila v regulérní politické hnutí.

Padala také velmi ostrá slova na adresu současného vedení SPOZ. „Prezident se obklopil hrstkou všehoschopných gaunerů, kteří SPOZ zprivatizovali. ODS trvalo dvacet let, než jako zprivatizovaná strana zkrachovala. Tihle pánové to zvládli za čtyři roky,“ hřímal bývalý místopředseda Josef Baxa.

”SPOZ je mrtvá, odepsaná. Je jako stará flundra, která se vrací z flámu, pozvracená a pokálená. Když ji osprchujete a dáte jí nové šaty, lidi se na ni budou koukat stejně jako flundru,“ říkal Otto Salač, který požadoval, aby platforma sestavila samostatnou kandidátku do evropských voleb.

Finanční audit kampaně

„Volební manažer Vladimír Kruliš se místo kampaně staral o to, jestli bude, nebo nebude milencem dcery prezidenta,“ rozhořčil se senátor Dryml.

Šlouf uvedl, že jeho platforma bude požadovat finanční audit volební kampaně SPOZ. „Cítím odpovědnost za to, co se teď v SPOZ děje, co ti pánové vyvádějí,“ řekl.

Podle něj by z názvu mělo zmizet Zemanovo jméno, s čímž většina souhlasila. Mimořádný povolební sjezd SPOZ se bude konat 21. prosince.

Reklama

Výběr článků

Načítám