Hlavní obsah

Víkend bude zamračený s teplotami do 15 stupňů

Novinky, val
Praha

Zatímco ve čtvrtek a v pátek bude převažovat jasno nebo polojasno s mrazivými rány, o víkendu se zatáhne a teploty mírně povyskočí. Oblačno bude převládat i v následujícím týdnu. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Václav Lang, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Čtvrteční ráno bylo na mnoha místech mrazivé, například na Jizerce v Jizerských horách naměřili -10 stupňů Celsia, v Šindelové na Karlovarsku -8 stupňů. Teploty ale podle Honsové klesly pod nulu i v nížinách, například v Praze-Libuši, Karlových Varech, Ostravě nebo Českých Budějovicích. „Z téměř letních hodnot, které panovaly o víkendu, jsme se dostali do zimy,“ zhodnotila s nadsázkou meteoroložka.

Po chladném ránu ale teploty ve čtvrtek odpoledne vzrostou, měli bychom naměřit 9 až 13 stupňů. Obloha bude přitom jasná nebo polojasná.

O víkendu se zatáhne

Podobné počasí bude v pátek. Ráno naměříme 3 až -1 stupeň Celsia, v mrazových kotlinách budou teploty ještě nižší. Odpolední maxima se budou pohybovat mezi 10 až 14 stupni. Zpočátku dne bude jasno nebo polojasno, místy zataženo nízkou inverzní oblačností s mlhami, během odpoledne bude od západu přibývat oblačnosti.

Mraky se nad Českou republikou rozprostřou během víkendu, kdy bude obloha převážně oblačná nebo zatažená. Na většině území můžeme také počítat s občasným deštěm nebo přeháňkami. Teploty budou ale vyšší než v závěru pracovního týdne, ráno naměříme v sobotu 8 až 4 stupně, v neděli ještě o stupeň víc. Odpolední maxima se budou v sobotu pohybovat mezi 11 a 15 stupni, v neděli mezi 10 a 14 stupni.

Převážně oblačné by mělo být také pondělí, srážky už ale budou jen ojedinělé. Ráno naměříme 7 až 2 stupně, odpoledne 10 až 14 stupňů. Oblačnosti a srážek by mělo přibýt ve středu, ani na vrcholcích hor však ještě srážky nebudou sněhové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám