Hlavní obsah

Ve stanici metra zní nově hudba, má cestujícím zlepšit náladu

Novinky, vrb
Praha

Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) spustil ve středu unikátní projekt. Ve stanici metra Můstek A zazněla historicky poprvé reprodukovaná instrumentální hudba.

V metru zní nově hudba, některým lidem vadí její hlasitostVideo: Novinky

 
Článek

Hudba bude hrát nepřetržitě v době provozu metra, tedy od páté hodiny ráno do půlnoci. Kromě zpříjemnění času stráveného v těchto prostorách si DPP od projektu slibuje i zlepšení nálady cestujících. „Věříme, že naše snaha o zatraktivnění pobytu v podzemních prostorách pražského metra bude cestujícími vnímána jako příjemné rozptýlení v současné uspěchané době,“ říká Jaroslav Ďuriš, generální ředitel DPP.

Reprodukovaná instrumentální hudba zazněla v pražském metru ve spojitosti s kampaní „Ladíme Prahu“. „Hudba bude hrát prozatím zkušebně, a to po dobu šesti měsíců. Denně zde projde o pracovních dnech v průměru 92 000 lidí a uvidíme, jaké budou jejich reakce,“ dodává primátor hlavního města Prahy Tomáš Hudeček.

„No to je strašný, ať se radši starají o dopravu. Je to strašně hlasitý,“ znělo z úst jedněch. „Hezká hudba.“ „Ano, je to pozitivní, zlepšilo mi to náladu,“ tvrdí druzí. Hlasitost hudby vnímá v anketě část respondentů jako negativní aspekt, jiní jsou spokojeni. Zazněl dokonce názor, že by bylo lepší, kdyby se z reproduktorů linul rap.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám