Hlavní obsah

Babiš po odstavení Sobotky: Jsem šokován, co se v ČSSD děje

Aktualizováno

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš prohlásil, že by odstoupení předsedy ČSSD Bohuslava Sobotky, k němuž ho neúspěšně vyzvalo předsednictvo strany, destabilizovalo situaci. Rozdělením na dva tábory by strana zradila voliče, řekl v neděli Babiš v České televizi.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Lídr ANO Andrej Babiš

Článek

"Jsem šokován, co se děje v ČSSD, protože tahle strana, vítěz voleb, destabilizuje naši politickou situaci, a doufám, že voliči sledují, co se tam děje, a že pochopili, že polistopadovým stranám jde jen o moc a peníze," prohlásil Babiš.

Podle něj by sociální demokracie měla převzít odpovědnost a ukázat, že je jednotná. "Pokud se ČSSD rozdělí, tak zradí vlastně své voliče," uvedl.

Hnutí ANO se ve volbách umístilo druhé za ČSSD a mělo by mít ve Sněmovně 47 poslanců, tedy o tři méně než ČSSD. Aktuálně se nejčastěji skloňuje možná povolební koalice ANO, ČSSD a lidovců.

Na nedělním jednání předsednictva ČSSD byl současný šéf strany Bohuslav Sobotka vyzván, aby odstoupil z funkce. Sobotka vypadl i z vyjednávacího týmu o nové vládě. [celá zpráva]

Související témata

Foto: Petr Horník, Právo

Andrej Babiš

Foto: archiv, Právo

Ano, politické hnutí

Sobotka se ale rozhodl z vlastní vůle nerezignovat. Z čela strany by odešel jen v případě, že ho k tomu vyzve ústřední výkonný výbor v tajném hlasování.

Reklama

Výběr článků

Načítám