Hlavní obsah

Pospíšil nevyloučil kandidaturu do čela ODS

– Plzeň • Aktualizováno
Právo, Jan Švábek

Místopředseda ODS a lídr v Plzeňském kraji Jiří Pospíšil v sobotu večer nevyloučil, že bude na volebním kongresu kandidovat na předsedu občanských demokratů. Volební výsledek ODS označil za velkou porážku.

Pospíšil nevyloučil kandidaturu na šéfa ODSVideo: Jan Švábek, Právo

 
Článek

„ODS si musí na volebním kongresu, který bude v řádu týdnů, zvolit nové silné vedení a pustit se do věcné opoziční politiky. Po paní Němcové mám druhý nejsilnější mandát uvnitř strany a v kraji máme druhý nejlepší výsledek. Jistý závazek tady je. Zda budu usilovat o post vedení strany nebo nebudu, to v tuto chvíli nechci říct. Všechno si musím promyslet,“ řekl Právu Pospíšil, který získal 36,5 procent preferenčních hlasů.

Před ním se uvnitř ODS umístila pouze Miroslava Němcová s 38,2 procenty. Ani ta ale jasně neřekla, zda bude kandidovat na předsedkyni.

Pospíšil se vyjádřil i o výsledku úřadujícího předsedy strany Martina Kuby. „Voliči rozhodli, že ve Sněmovně nebude, což asi bude mít vliv na jeho další setrvání v čele ODS. Martin Kuba se ve chvíli, kdy padla vláda Petra Nečase, dostal do nelehké pozice. Své funkce se ale ujal dobře,“ reagoval Pospíšil.

Současné vedení ODS se shoduje, že by strana měla odejít do opozice. „Jakýkoliv jiný postup by byl v rozporu s principy demokracie. V opozici budeme kritizovat věci, které budou v rozporu s naším pravicovým programem. Pokud budoucí vláda přijde s věcmi, které jsou v souladu s našimi cíli, tak je klidně podpoříme,“ doplnil Pospíšil.

Reklama

Výběr článků

Načítám