Hlavní obsah

Babiš i Okamura slaví úspěch, do vlády se nehrnou

Novinky, val, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Průběžné výsledky potvrzující úspěch hnutí ANO Andreje Babiše a hnutí Úsvit, v jehož čele stojí senátor Tomio Okamura. ANO bude podle všeho druhou nejsilnější stranou, Okamura oslovil sedm procent voličů.

Foto: Petr Janiš, Právo

Tomio Okamura šéf hnutí Úsvit volil s přítelkyní v základní škole Kozinova na Praze 10

Článek

Po sečtení 97 procent volebních okrsků má ANO zisk přes 18,5 procenta hlasů, což jej řadí na druhé místo.

Babiš k průběžným výsledkům zopakoval, že jeho hnutí se do vlády nepohrne. Podle Babiše hodlá ANO prosadit zákony, které má hnutí v programu.

„Určitě nepodpoříme ODS, ani TOP 09 ani KSČM,” dodal Babiš, který není nakloněn ani nepřímé podpoře ČSSD, neboť ANO odmítá zvyšovat daně. Pro jednání s ČSSD se naopak vyslovil lídr jihomoravské kandidátky Martin Stropnický. [celá zpráva]

Ani Okamura nemá ambice stanout ve vládě. Podle něho je nejdůležitější co nejrychleji připravit přechod k přímé demokracii, a proto se nevymezil proti nikomu. „Je celkem jedno, kdo nám zákony pomůže prohlasovat, protože pak mají moc občané ČR,“ řekl Okamura, jehož hlavním cílem je prosadit zákon o obecném referendu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám