Hlavní obsah

Tentokrát jsem to nezvoral, řekl Schwarzenberg po vhození lístku

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg tradičně odvolil v Sýkořici na Berounsku, vsi, která leží blízko jeho zámečku Dřevíč. Nejdříve si pochutnal na plněných knedlících v místní hospodě a pak rozveselen šel do volební místnosti.

Karel Schwarzenberg odvolil v SýkořiciVideo: Novinky

 
Článek

Na přítomné novináře hned zvesela zpustil: „To, že jsem to tady minule tak krásně zvoral, vedlo k tomu, že jste přišli v dvojnásobném počtu. Co mám udělat, abyste přišli i příště?“

Vzpomněl tak na prezidentskou volbu. V druhém kole, kdy stál proti Miloši Zemanovi, do urny hodil pouze žlutý lístek bez obálky, tudíž byl jeho hlas neplatný.

Karel Schwarzenberg odvolil v SýkořiciVideo: Novinky

V pátek si dal na správný postup pozor a po odchodu z volební místnosti novinářům nahlásil, že vše proběhlo v pořádku.

Příliš se toho nezlepší, tvrdí

Od výsledku voleb si mnoho neslibuje. „Moje očekávání je malé, protože se toho příliš po volbách nezlepší,“ uvedl.

Do doby, než volby skončí a začnou se počítat hlasy, odjel Schwarzenberg do svého sídla v Dřevíči. Chce si odpočinout od náročné kampaně, bude si číst a koukat na televizi. Vyjednávání o vládě podle něj začnou až v neděli, protože bude rozumné se na to vyspat.

Nevěří ale, že se do vyjednávání nové vlády příliš zapojí. „Pro nás to příliš vzrušující nebude, protože skončíme v opozici. Což je ale také hezké,“ podotkl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám