Hlavní obsah

Babiš je lhář a podvodník, nebral si servítky Topolánek

Někdejší premiér a předseda ODS Mirek Topolánek v pondělí označil podnikatele a lídra hnutí ANO Andreje Babiše za lháře a podvodníka.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Bývalý premiér Mirek Topolánek

Článek

Babiš dříve v tisku upozornil na údajně podivné souvislosti mezi Topolánkovým podnikáním a působením v politice. Topolánkovy současné výroky považuje Babiš za součást předvolebního boje.

Babiš v rozhovoru pro Hospodářské noviny uvedl, že Topolánek měl v době svého působení v politice firmu, která podnikala v oblasti solární energie, ale nepřiznal to. Podle Babiše firma díky politickým rozhodnutím získala zakázky.

„Nevlastním žádné soláry, žádná moje firma nezkrachovala. Na rozdíl od pana Babiše když jsem dělal obchod, tak jsem dělal obchod, a když politiku, tak politiku. V jeho případě je střet zájmů natolik jasný, že je pro mne zarážející, že jeho předvolebním tezím lidé věří. Mohu říci jen jediné – varuji před ním, je to lhář a podvodník,“ uvedl Topolánek, který je v současnosti předsedou Teplárenského sdružení ČR.

Babiš: Topolánek krachoval, dluhy podivně odprodal

"Je to o parkování firem. Topolánek má firmu, která byla na bankrot, a její dluhy odkoupily nějaké podivné firmy předtím, než se stal premiér. Nebudu Agrofert převádět na někoho a tvářit se, že s firmou nemám nic společného. Nebudu z lidí dělat blbce," reagoval na Topolánkova slova Babiš.

Babiš na dotaz listu, jak si představuje střet zájmů v politice, řekl: „Střet zájmů je třeba to, když politici mají svoje firmy, podnikají, jedou v solárech, ale nejde to dohledat. To bylo třeba u Topolánka a (exministra dopravy Aleše) Řebíčka, kteří si zaparkovali svoje firmy mimo, tvářili se, že nejsou jejich, a pak se jim tam nahrnuly zakázky.“

Související témata

Foto: Jan Handrejch, Právo

Andrej Babiš

Foto: Petr Horník, Právo

Bývalý předseda vlády a ODS Mirek Topolánek

Topolánek byl premiérem v letech 2006 až 2009.

Reklama

Výběr článků

Načítám