Hlavní obsah

Exprimátor Svoboda se změnil ve skotského bojovníka, klip s holými zadky stáhl

Právo, Stáňa Seďová

Některé strany ani ne dva týdny před volbami vytáhly nečekaně těžké kalibry. Předseda zelených Ondřej Liška začal sprejovat po zdech a exprimátor Prahy Bohuslav Svoboda (ODS) se proměnil ve skotského bojovníka. Svůj minutový klip končí vystrčením holého zadku.

Foto: Facebook

V klipu Bohuslava Svobody burcuje William Wallace k boji za svobodu i se Svobodou, což končí vystrčenými zadky.

Článek

Svoboda nevyrazil do ulic, ale rovnou na pole, kde se spolu se svými kmety proměnil v drsného skotského bojovníka.

Exprimátor a dvojka na kandidátce občanských demokratů v těžké zbroji s helmicí a modrou tváří je však na více než minutovém videu to nejméně šokující.

Záznam začíná skandováním Sparta Praha, pak na scénu přijíždí William Wallace, kterého ve známé scéně z filmového trháku Statečné srdce hraje Mel Gibson. Jeho česká verze, Vojta Kotek, osloví syny Skotska a burcuje je otázkami, co budou dělat bez svobody. V tu chvíli promlouvá sám Svoboda: „Já s tím nemám nic společného, je to jen shoda jmen.“

Legrační nadsázkou proti Bondovi

Celá scéna končí prohlášením jednoho ze Skotů: „Víš co, Williame?“ Následně není rozumět, zda dodává Wallaci, nebo vyliž si. V tu chvíli nadzvednou trudovití Skotové své suknice a plácají si na holé zadnice.

Foto: Facebook

Bohuslav Svoboda se změnil v bojovníka

Na dotaz Práva, co měl spot voličům sdělit, Svoboda včera odpověděl: „Toto video bylo vytvořeno pro festival mladého umění Český tučňák už asi před rokem.“

„Nyní jsem ho aktualizoval na svých stránkách, abych upozornil na to, že politik není superstar,“ dodal Svoboda.

Foto: Facebook

V závěru klipu se ukazují holé zadky

„Kulturním věcem se věnuji nehledě na předvolební boj a neuznávám ad hoc vymyšlené stylizování PR agentur, do kterého vsadí politika, aby upoutal lidi v póze, která nic neříká o něm jako o člověku. Tedy ano, lze říci, že jsem touto maškarou postavil Williama Wallace proti Jamesi Bondovi,“ komentoval Svoboda s narážkou na video Karla Schwarzenberga, které si umístil na profilovou stránku Facebooku. V pondělí už ale bylo video staženo.

„Je to levné a ekologické“

Lídr zelených Liška se ve skutečnosti nezměnil ve vandala. Svá graffiti vytváří tlakovou pistolí s čistou vodou.

Foto: Facebook

Lídr zelených Ondřej Liška sprejuje na zeď čistotu.

Od pondělí ho následují i jeho dobrovolníci, takže se po celém Česku objevují čisté nápisy a hesla kampaně Strany zelených na průmyslových zdech či špinavých chodnících.

„Zvolili jsme netradiční, ekologickou a levnou variantu k billboardům. Stačí vám k tomu dvě ruce, čistá voda a špinavá zeď nebo chodník, kterých je ve městech spousta. Na zeď přiložíte šablonu a vodou pod tlakem zeď umyjete. Na zašpiněné zdi pak zůstane obtisk Strany zelených s hesly: Je politika špinavá? Pojďme to změnit!“ komentoval propagaci Liška.

Reklama

Výběr článků

Načítám